Het is nu 18 jan 2019, 11:56
 Pagina 1 van 1 [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Schoolkeuze basisschool
BerichtGeplaatst: 03 jan 2019, 22:51 
Volwassene

Geregistreerd: 27 aug 2018, 10:55
Berichten: 14
Geen 'nieuw' onderwerp - schoolkeuze basisschool - maar wellicht wel ouders die op dit moment ook voor die keuze staan; uitwisselen van ervaringen, ideeën en gedachten welkom!
Dochter wordt binnenkort 3 maar loopt behoorlijk voor. Komende weken op verschillende scholen kennismakingsgesprek met de directie. Twee reguliere basisscholen en een Daltonschool. In mailwisseling al aangegeven dat we persoonlijk willen kennismaken ipv een ouderavond bij te wonen ivm vermoedelijke voorsprong en we graag willen weten hoe de school daarmee om gaat / denkt te gaan.
Ivm woonplaats (wachtlijsten) moeten we ons al voor 1 maart van dit jaar inschrijven, terwijl ze feitelijk pas in 2020 naar school zal gaan (als ze 4 is)...


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Schoolkeuze basisschool
BerichtGeplaatst: 04 jan 2019, 16:04 
Volwassene

Geregistreerd: 23 maart 2015, 12:46
Berichten: 340
Ik weet niet hoever dochter voorloopt, bij onze zoon was het wel erg veel, we zijn rond zijn derde met school gaan praten of ze het zagen zitten een 3 jarige die donald duck junior las en rekende, en zichzelf een vreemde taal had geleerd. Verschillende reguliere en hb scholen gesproken. Dat we open zijn geweest naar school toe heeft veel geholpen, en veel problemen voorkomen. Voorbeelden geven en voorsprong concreet maken met voorbeelden, en uiteindelijk is hb specialist van het samenwerkingsverband vanaf het begin ingeschakeld.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Schoolkeuze basisschool
BerichtGeplaatst: 05 jan 2019, 09:30 
Volwassene

Geregistreerd: 11 feb 2018, 21:46
Berichten: 176
Je doet er goed aan om open kaart te spelen en op basis van reactie daarop een beslissing te maken. Mijn tip is: Als de tijd aanbreekt dat je dochter naar school mag zorg dan dat je vooraf met de desbetreffende leerkracht hebt gesproken. Neem zelf voorbeelden mee om de voorsprong aan te geven. Hier op school kreeg ik het intakegesprek pas 2 weken na start van school. Dit was achteraf veel te laat, dochter is een onderzettende onderduiker en heeft zich snel aan de groep aangepast. Dit is geen fijne start voor haar geweest, grote teleurstelling tot gevolg (huilen, niet naar school willen etc). Ik had wel voor de inschrijving een gesprek gehad met de directie over de voorsprong van dochter. Dit is teruggekoppeld aan de leerkracht maar niet concreet genoeg. Kindjes komen op allerlei verschillende ‘niveau’s’ binnen. De een loopt wat verder voor en de ander loopt wat achter. Maar er zijn ook kinderen die flink wat voorlopen en dat kan wel eens onderschat worden. Dat was bij onze dochter het geval. Bij het intakegesprek (na 2 weken) werd het voor de juf duidelijk toen ik een filmpje liet zien dat dochter vlot aan het voorlezen was. Dochter schreef toen ook al zinnetjes en tekende erg gedetailleerd, ik had dus ook een tekening meegenomen die voorzien was van tekst. Dit om het verschil aan te geven van school en thuis. Hierna is er van alles in gang gezet met een plusgroepje en uiteindelijk versnellen.
Nog een tip: Ga na wat je dochter verwacht van de basisschool. Het kan uitlopen op een grote teleurstelling als ze denkt daar te gaan lezen/schrijven en rekenen. Onze dochter was heel erg verontwaardigd dat ze nu net als op de psz met de blokken moest spelen.
Dit is uiteraard slechts mijn ervaring, ik hoop dat je er wat aan hebt._________________
Dochter juli 2014
Dochter mei 2016
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Schoolkeuze basisschool
BerichtGeplaatst: 06 jan 2019, 21:39 
Volwassene

Geregistreerd: 27 aug 2018, 10:55
Berichten: 14
Dank voor jullie reacties. We hebben idd gesprekken met directie, maar goed advies om ook tzt met daadwerkelijk juf/meester in gesprek te gaan vóór ze op school start. Vandaag ook ingevuld observatiedossier 'zicht op ontwikkelingsvoorsprong' door ervaren HB-gastouder retour ontvangen; met merendeel van cognitieve, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden functioneert ze op niveau groep 2. Nu ons maar eens goed voorbereiden op eerste gesprek.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Schoolkeuze basisschool
BerichtGeplaatst: 06 jan 2019, 21:52 
Volwassene

Geregistreerd: 11 feb 2018, 21:46
Berichten: 176
Wat fijn dat jullie de observaties van de ‘hb-gastouder’ op papier hebben. Heel veel succes met de gesprekken en schoolkeuze._________________
Dochter juli 2014
Dochter mei 2016
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 1 van 1 [ 5 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: