Het is nu 28 okt 2020, 14:25

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 Pagina 1 van 1 [ 16 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 30 apr 2019, 10:07 
Volwassene

Geregistreerd: 28 apr 2019, 16:57
Berichten: 11
Hallo, wij hebben zorgen over onze dochter van 10, groep 6 regulier basisonderwijs. Afgelopen najaar is ze getest met WISC V : VBI 107-122 ; VRI 87-102 ( te snel gewerkt) ; FRI 85-98 (weegt antwoorden niet af, vult snel in); werkgeheugen 88-102 (werkt snel, gebruikt de tijd niet, afgeleid); VSI 117-130. TIQ score 103-114, gedrukte uitslag wegens bovenstaande opmerkingen achter de onderdelen. Ook was het in de periode rondom de testen ontzettend moeilijk thuis, waar ik als moeder nauwelijks nog staande kon blijven

Over enkele weken hebben we een OT gesprek op school omdat S al dit gehele schooljaar niet meer naar school wil. Frustraties stapelt ze op welke ze thuis eruit gooit. School ziet een voorbeeldige leerling, en kan zich niet vinden in onze visie, namelijk een meisje wat inwendig ontzettend gefrustreerd is en zich moeilijk kan uitten en wie zich anders voelt dan de rest. Aansluiting heeft ze wel, maar uitnodigingen ed voor feestjes komen nooit. Speelafspraakjes zijn er wel, al wordt er meer gespeeld met vriendinnen uit de buurt. 1 Vriendin is BFF, welke ze al kent vanaf kleuterschool en sinds groep 2 op speciaal onderwijs zit. Dames zijn nog steeds dikke vriendinnen.

Wij poolen op een andere school, en misschien wel HB onderwijs, ook al scoort ze niet hoog genoeg. Haar denkwijze, visie op dingen, kijk op het leven stroken niet met het gescoorde resultaat. School ziet geen probleem, die liggen thuis. Orthopedagoog vermoedde eerst ASS, maar nu hechtingsproblematiek gezien de zwangerschap, problematische bevalling en couveuse- en kraamperiode. Dit kunnen we niet rijmen met haar baby-periode. Zeer vrolijke en makkelijke baby. Wel is er veel stress geweest door een faillissement en 2 verhuizingen daardoor, dat heeft zn weerslag gehad thuis...…

Maar goed, dan nog, ze wil niet meer naar school. Elke dag hoofdpijn, buikpijn, misselijk, draaierig.

Schoolresultaten zijn wisselend. Van een leergierige enthousiaste kleuter naar enorm onder de maat in groep 3, naar een pluskind in groep 4, middelmatig/hoog tot laag in groep 5, en ondanks dat ze niet wil nu in groep 6 erg goede resultaten welke "nog hoger kunnen als ze goed in dr vel zit" aldus de meester.

We zitten een beetje met onze handen in het haar, 10 is een leeftijd dat ze echt niet meer "gedwongen" kunnen worden, en wat ik ook niet wil. Gedrag thuis is rustiger, maar ze is en blijft een dame met pit, hoogsenstitief, explosief, strongwilled. Giet die eigenschappen maar eens in een aanpak die goed werkt..... :cry:

Vragen die ons bezighouden: wel of geen andere school? (Ze wil graag een weekje meelopen op een andere school), wel of geen HB school, opnieuw testen en zo ja waar? En dat dan allemaal graag dit schooljaar nog..... Voor haar, zodat ze haar laatste 2 jaar hopelijk wat rustiger heeft op school, zodat hopelijk de thuissituatie rustiger wordt voor ons 3en.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 30 apr 2019, 15:14 
Volwassene

Geregistreerd: 08 apr 2017, 20:59
Berichten: 728
Wat naar voor je dochter, mandarijntje. Je hebt veel informatie gegeven, maar ik lees eigenlijk niet veel over de redenen waarom je dochter niet naar school wil. Wat zegt ze daarover? Heeft ze thuis ook buikpijn enzo of is dat over als ze niet naar school hoeft? Als het meer een algemene malaise is of waarschijnlijk een probleem waardoor het kind niet goed in haar vel zit zoals ASS of hechtingsproblemen of zichzelf niet goed kunnen uiten of problemen thuis, dan zou ik denk ik niet zo snel overgaan tot een schoolwissel.

Mijn dochter is in groep 5 gewisseld van school vanwege duidelijk aanwijsbare problemen op school, maar ik vond dat bepaald niet makkelijk voor haar. Inburgeren in een nieuwe klas waar iedereen elkaar al van kleins af aan kent is niet makkelijk, en mijn dochter is dan nog heel sociaal. En dan heb je ook nog andere lesmethodes etc. Een weekje meelopen is leuk, maar is uiteindelijk niet hetzelfde als echt wisselen. Het is behoorlijk drastisch voor een kind. Ik zou alleen van school veranderen als je echt zeker weet dat de problemen van je kind veroorzaakt worden door school en de school niet bereid is om daar iets aan te doen, EN de nieuwe school voor de problemen van je kind echt iets te bieden heeft. Zoals je het nu beschrijft is het een beetje diffuus allemaal. Of waren jullie al langer bezig met mogelijk een andere school? (Wat was de aanleiding voor de iq-test?)

Hoe lang zijn het faillissement en de verhuizingen geleden? Als dat nog niet zo lang is, dan wordt het misschien wel erg chaotisch om dan ook nog naar een nieuwe school te moeten. Ik heb zelf geen ervaring met hb-scholen, maar toelating lijkt me lastig met deze score. Opnieuw testen weet ik niet, denk je dat ze het bij een nieuwe test beter zal doen? De meester lijkt haar wel goed in de gaten te hebben. Misschien kun je samen met hem en je dochter kijken wat op school haar meer uitdaging zou geven? Wat voor adviezen heeft de tester gegeven? En de orthopedagoog (of is dat dezelfde persoon?)?_________________
2 dochters: 2010 en 2013
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 30 apr 2019, 15:40 
Volwassene

Geregistreerd: 28 apr 2019, 16:57
Berichten: 11
Hoi Vlinder Dank voor je reactie en je meedenken.

Faillissement is al een tijd terug, maar de nawerkingen hebben nog langer door geleefd zeg maar. Emotioneel gezien is het allemaal rustig en is ook de schuldsanering achter de rug.

De reden dat ze getest is is om te kijken naar hoogbegaafd. Dit omdat het veel in de familie voorkomt en onze dochter veel trekken ervan heeft. Ik was ook eigenlijk verbaasd te horen dat dat niet het geval was, maar toen bleek dat ze niet haar best heeft gedaan vond ik de uitkomst niet betrouwbaar. Dochter zegt zelf dat ze geen zin had om na te denken als ze iets niet direct wist.

En buikpijn ed heeft ze helaas de laatste tijd continu. Eerder was het puur bij thuiskomen of op schooldagen. Wel kwam ze in het verleden vaak verdraaid en overprikkeld thuis.

En ja ook wij vinden het erg moeilijk wat we moeten.... Wat is wijs hierin. Ons neefje, die vergelijkbare klachten had en uiteindelijk wel na een HB school is gegaan is enorm opgeknapt. Een typisch gevalletje van: hadden we veel eerder moeten doen. Orthopedagoog vindt dat ze op school voldoende uitgedaagd wordt en ziet liever dat ze behandeld gaat worden en de GGZ ingaat, iets waar wij als ouders niet positief tegenover staan. Plus dat het ons niet over uitdagen en aanbod gaat, maar dat ze gezien wordt hoe ze is en ze zich ook zo kan en mag voelen.

Dochter kan zelf niet goed aangeven waarom. Wel zegt ze vaak dat niemand haar snapt en voelt ze zich onder haar klasgenootjes vaak erg rot. Vermoed doordat ze emotioneel toch wat jonger is.

Van school veranderen is echt geen kleinigheidje, daarom zitten wij als ouders ook zo te dubben. Laten we haar nog 2 jaar zo doormodderen, en dat de leeftijd uiteindelijk in haar voordeel gaat spelen, of toch doorpakken en kijken of het helpt? Kon je maar in zo'n hoofdje kijken...….


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 30 apr 2019, 17:45 
Volwassene

Geregistreerd: 04 mei 2015, 21:32
Berichten: 374
"Orthopedagoog vindt dat ze op school voldoende uitgedaagd wordt"

Op basis van welke informatie vindt de orthopedagoog dat ze voldoende uitgedaagd wordt?

Mijn eerste indruk is, is dat deze orthopedagoog geen specialist hoogbegaafdheid is. Jullie kind haalt erg goede resultaten dus dan weet je niet waar de naaste zone van ontwikkeling zit. (Als het kind goed in haar vel zit haalt ze zelfs betere resultaten wat er op wijst dat ze niet maximaal presteert)

Mijn eerste advies zou zijn, je dochter bespreken met een goed bureau/praktijk die ook bekend is met hoogbegaafdheid.
In ieder geval didactisch doortoetsen zodat je weet waar de naaste zone van ontwikkeling ligt.
Ontwikkelingsgelijken zoeken en dan kijken hoe het dan sociaal gaat.

Voorzichtig zijn met de vastsstelling dat het kind sociaal-emotioneel achter loopt.

Willekeurig:
ttps://expertgroepontwikkelingsvoorspro ... -kinderen/

In je achterhoofd houden dat niet elk hoogbegaafd kind ook hoog scoort op de intelligentietest. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een kind lager scoort. Maar je bent niet zozeer op zoek naar een hoogbefaafde score maar naar wat de behoeften van je kind zijn.

Het is niet ongebruikenlijk dat een hoogbegaafdkind op school gewenst gedrag vertoont en dat de frustratie er thuis uit komt. Een goede Hb-specialist herkent het gedrag. Die kan dit soort gedrag in de voorgeschiedenis meewegen.

Ik denk dus dat er rede is om met een hb-specialist (orthopedagoog/psycholoog) in gesprek te gaan._________________
Moeder van een zoon (vermoedelijk) HB mogelijk sprake van een misdiagnose ASS.
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 01 mei 2019, 09:57 
Volwassene

Geregistreerd: 28 apr 2019, 16:57
Berichten: 11
Hoi Zoonmoeder,

Je slaat de spijker precies op zn kop. Alles wat je schreef zien wij ook. Ik heb destijds een HB school gebeld of zij een goede tester/specialist konden adviseren en degene die ze adviseerden behandeld alleen kinderen met het IQ van een hoogbegaafde.... En daar sta je dan weer. Weer komt die score naar voren. Die hebben we schijnbaar nodig. De orthopedagoog heeft haar bevinding dat ze genoeg uitgedaagd wordt gehaald uit de scores.

Over het sociaal emotionele gedeelte zijn wij ook heel voorzichtig. Mede daarom dat we afhoudend zijn voor een GGZ of allerlei andere diagnoses. Kinderen zijn continu in ontwikkeling.

Ik ga even een nieuwe topic openen of iemand een goede HB specialist kent in de omg Berkelland. Ik ben al veel aan het googelen geweest, maar kan niet goed de weg vinden...

Dank je wel!


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 01 mei 2019, 11:48 
Volwassene

Geregistreerd: 11 jul 2018, 14:33
Berichten: 43
Hallo Manderijntje. Lastig hoor, die zoektocht. Probeer wel breed te blijven kijken. Onze oudste scoort ook grillig op school. Heeft heel erg achter gelopen op de stof en trekt nu (groep 7) steeds meer bij. Maar dit is heel sterk afhankelijk van de leerkracht en hoe goed die haar kan lezen. Bij onze beide kinderen is het super belangrijk dat zij zich voldoende veilig voelen op school (en dit zit in hele kleine details!), maar de reactie op zich onveilig voelen is wel verschillend (oudste geeft een vlucht/ bevries reactie, jongste een vecht reactie). Belangrijk is dat ze zich beiden onveilig kunnen voelen, hoewel de omgeving denkt voldoende veiligheid te bieden.

Mocht je dochter wel ASS of hechtingsproblemen hebben zal dat zich onveilig voelen bij haar ook eerder spelen. Een kind dat zich niet veilig voelt, zal zich minder goed ontwikkelen. Dit kan een rol gespeeld hebben bij het IQ onderzoek, of misschien past dit gewoon bij haar. Ook een kind dat enkele kenmerken, lijkend op hoogbegaafdheid, vertoond hoeft dat niet te zijn (of wel, maar dat het er niet uitkomt omdat iets anders dat overschaduwt op dit moment). Zelf ben ik niet zo bang voor de GGZ, heb daar positieve ervaringen mee, ook juist richting school (wat heeft kind nodig om zachte ontwikkelen), hoewel onze jongste momenteel wel aan het vastlopen is (maar dat komt door een combinatie van dingen). Het een sluit het ander niet uit, zolang je waakzaam bent en de communicatie open houdt met alle partijen.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 01 mei 2019, 13:15 
Volwassene

Geregistreerd: 28 apr 2019, 16:57
Berichten: 11
Hoi Tafel,

ASS is niet meer aan de orde, die bevindingen zijn heel in het begin gedacht na het onderzoek, maar toen ze haar meer hebben gezien en gesproken bleek het niet meer aan de orde te zijn. Nu dus hechtingsproblematiek. Maar wie weet kan dat ook zo maar weer van tafel worden geveegd. Daarom ben ik huiverig voor GGZ. Die diagnoses zijn net zo betrouwbaar als dat ze op dat moment laten zien, 1 puntje meer of minder en een diagnose kan veranderen.

Haar veiligheid op school heeft niets te maken met de leerkracht. Vanaf groep 3 elk jaar een andere onderwijzer maar de klachten veranderen niet daardoor. Het beeld van haar op school ook niet.

Denk dat voor ons toch een second opinion zal worden. Dit hebben we al aangekaart bij het betreffende bureau. Nu dus zoeken wáár!

Maar ik ben heel blij met alle feedback, waardoor de mits en marens afgeweegd kunnen worden!! :wink:


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 01 mei 2019, 13:24 
Volwassene

Geregistreerd: 23 feb 2018, 00:51
Berichten: 112
Haar schoolresultaten zijn wisselend, maar dat zal haar woon- en leefsituatie in die periode ook geweest zijn. Kinderen voelen de stress en merken de veranderingen. Ook al laat je ze er buiten dan nog kunnen het heftige ervaringen voor haar zijn. Voelt ze zich veilig? Thuis, op school? Dat de familie veel hb-kinderen heeft, wil niet zeggen dat zij dat ook is. Haar van school halen, zou ik pas doen als je zeker weet dat daar het probleem zit en op de huidige school geen oplossing of verbetering mogelijk is.

Wij zijn met onze dochter een heel traject met verschillende toetsen en testen doorgelopen bij een kinderpsycholoog, orthopedagoog en in ons geval kinderfysiotherapeut. Bij het lezen over gedragsstoornissen, leerstoornissen etc. viel mij op dat er veel overlap is en dat er dus meerdere oorzaken mogelijk zijn. Onze dochter is qua iq-test ook niet hoogbegaafd getest en wij betwijfelen zo sterk de ADHD wat de psycholoog, als enige, ziet, dat we dat uit het rapport hebben laten halen. Maar met de handelingsadviezen kunnen wij en school wel wat, juist omdat er zoveel overlap is. Heeft de ib'r al naar haar gekeken en gekeken waar ze didactisch staat, nodig heeft?_________________
Mama van Dochterduck (mei 2010-groep 7 van een combi 7/8 en voor talige vakken in 8 ) DCD met forse V/p-kloof
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 01 mei 2019, 14:20 
Volwassene

Geregistreerd: 11 jul 2018, 14:33
Berichten: 43
Vooral belangrijk dat je dingen afweegt denk ik. Jullie als ouders kennen jullie kind het beste. En tuurlijk zijn diagnoses (welke dan ook) niet op exacte wetenschap gestoeld, maar een goede onderzoeker zal alles afwegen. Onze ervaring is dat dit echt heel secuur gebeurd en dat wij als ouders hier een grote rol hebben gespeeld.

Hopelijk geeft de second opinien een beter passend beeld.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 02 mei 2019, 16:22 
Volwassene
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 feb 2012, 15:21
Berichten: 5360
Wat een lastig verhaal.

Wij lezen hier natuurlijk maar een heel klein stukje, en kunnen daarom ook niet echt advies geven. Wel meedenken.

Als ik je goed begrijp, presteert je dochter heel wisselend op school, is de thuissituatie er eentje waar veel stress en onrust was, en zit je dochter slecht in haar vel op dit moment.
Jij vermoedt vooral dat ze mb/hb is, en dat het aanpassen daarop haar zal helpen zich beter te voelen.

Vat ik het zo goed samen?

Zelf denk ik dat je dan in eerste instantie bij school moet zijn. De leerkracht geeft aan dat ze heel goed scoort, en nog beter zal scoren als ze goed in haar vel zit. Denkt hij dat ze slecht in haar vel zit vanwege thuis? En wat maakt dat jullie dat niet denken? En hoe denkt hij nu over het lesaanbod, als zij zo hoog scoort? Snapt hij dat dit dus niet heel passend is, blijkbaar?
Een nieuwe school zal op basis van deze testresultaten ook niet direct inzetten op pluswerk waarschijnlijk. Daarvoor zou dan toch een didactisch onderzoek nodig zijn. En de vraag is of je dochter daarvoor nu goed genoeg in haar vel zit.

Iemand met veel kennis van hb eens laten kijken naar je dochter kan een eerste opstap zijn. Wellicht kunnen zij tips geven aan school en aan jullie, wat nu verstandig is om te doen.
Zelf zou ik een schoolwissel helemaal als laatste optie houden eigenlijk.

Sterkte met je zoektocht, lijkt me heel lastig als er zoveel speelde.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 02 mei 2019, 17:16 
Volwassene

Geregistreerd: 28 apr 2019, 16:57
Berichten: 11
Hoi Hanneke,

Tis inderdaad lastig om advies te geven, dat verwacht ik ook niet, maar het meedenken is erg fijn.

Toen ze getest is zaten we echt in een put wat betreft alles. Ikzelf zat er compleet doorheen en ben gigantisch met mezelf aan de gang gegaan om emotioneel stabiel te kunnen blijven als ze weer door het lint ging. Dit gaat nu al maanden redelijk. Ze zit duidelijk veel beter in haar vel dan een aantal maanden terug.

Wel is het naar school gaan erg moeilijk en het zoeken van grenzen is echt een dingetje. Op schooldagen zit ze continu in de zng piramide met haar hoofd. Fatsoenlijk overleg ed zit er dan niet meer in. Simpele dingen als naar bed gaan is dan al te lastig, zo hyper is ze in haar hoofd. De innerlijke frustratie is dus een puntje waardoor wij vermoeden dat ze overprikkeld raakt. Ze is heel wijs voor haar leeftijd en kan je hele wijze dingen vertellen over alles, ook over haarzelf.

School ziet een meisje wat goed kan meekomen, en wat goed haar best doet, netjes haar werkjes maakt maar verder niks bijzonders, ze laat zich niet echt zien daar en zal ook niet echt aandacht Het gedrag wat ze thuis laat zien kunnen ze zich dus niets bij voorstellen, wij kunnen ons niet voorstellen van dat voorbeeldige meisje op school.

Veranderen van school zal ook het allerlaatste zijn. Daarom wil ik zo graag een HB deskundige die naar haar kijkt, en wie weet zien ze heel wat anders dan wat er nu uit is gekomen.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 03 mei 2019, 09:09 
Volwassene
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 02 feb 2012, 15:21
Berichten: 5360
Sowieso is dat wat je als ouder denkt vaak waar. Dus dan is een hb deskundige zeker een goede stap.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 03 mei 2019, 09:58 
Volwassene

Geregistreerd: 28 apr 2019, 16:57
Berichten: 11
hanneke schreef:
Wat een lastig verhaal.

Wij lezen hier natuurlijk maar een heel klein stukje, en kunnen daarom ook niet echt advies geven. Wel meedenken.

Als ik je goed begrijp, presteert je dochter heel wisselend op school, is de thuissituatie er eentje waar veel stress en onrust was, en zit je dochter slecht in haar vel op dit moment.
Jij vermoedt vooral dat ze mb/hb is, en dat het aanpassen daarop haar zal helpen zich beter te voelen.

Vat ik het zo goed samen?


Ja ik denk dat je dat goed ziet . Ik vermoed dat, doordat ze al jaren zichzelf niet kan zijn op school, ze hierdoor een enorm negatief zelfbeeld heeft opgebouwd en veel frustratie. Als ze op een school zit waar ze met soortgelijke kinderen is, die wss hetzelfde ervaren, ze meer en meer zichzelf durft te zijn en daardoor haar zelfbeeld zal verbeteren. Doordat ze zo enorm explosief reageert realiseert ze zich steeds meer dat dat niet "normaal" is. Wij hebben veel thuis gedaan en hebben mega stappen gemaakt, maar haar eigen gevoel en frustratie kunnen we niet wegnemen.

Maar misschien wil ik het wel te graag. Ik weet het niet. Maar ik vind de test te onbetrouwbaar om daar geen second opiniom voor te willen


Laatst bijgewerkt door vyvian op 03 mei 2019, 12:53, in totaal 1 keer bewerkt
Reason: Quote gerepareerd


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 03 mei 2019, 11:15 
Volwassene

Geregistreerd: 28 feb 2010, 20:43
Berichten: 1464
hanneke schreef:
Sowieso is dat wat je als ouder denkt vaak waar. Dus dan is een hb deskundige zeker een goede stap.


Helemaal waar!!

Onze jongste zoon liet ook niet echt zien wat hij kon (verschil met thuis was erg groot). Vanwege zijn (extreem) hb broer (en de overeenkomsten die wij zagen) hebben wij hem eveneens op 5-jarige leeftijd laten testen. Hier kwam geen hb iq uit. Bovendien herkenden wij hem totaal niet in het rapport.

Op advies van een in hb gespecialiseerde psycholoog hebben wij hem opnieuw laten testen. Zij prikte door zijn onderpresteren heen. Hier behaalde hij wel een hb score.

Nu gaat het natuurlijk niet om die score, maar je hebt hem wel nodig voor de juiste scholen. Hij kon destijds dankzij die score naar hb-onderwijs.

Inmiddels studeert hij en doet hij het bijzonder goed. Eigenlijk laat hij nu pas zien wat er in zit. Pfffft, wij hebben een heel lange adem gehad, maar achteraf was het schijnbaar allemaal nodig.

Ik heb tijdens alle afgelopen jaren heel veel geleerd van diverse deskundigen. Een van de mooiste uitspraken vond ik de volgende: “Een moeder weet/voelt wat haar kind kan. Als zij inschat dat haar kind erg slim is, dan is dat vaak gewoon waar.”

Heel veel sterkte en wijsheid gewenst!


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 04 mei 2019, 17:32 
Volwassene

Geregistreerd: 08 apr 2017, 20:59
Berichten: 728
Als je je kind niet in het rapport herkent, dan is een hb-deskundige denk ik wel een goed idee. Ik zou dat toch ook uitgezocht willen hebben. Waar ik wel een beetje op blijf haken is dat je schreef dat ze bij de test geen zin had gehad om na te denken en haar best niet heeft gedaan. Zag ze het belang niet in van die test? Of niet over nagedacht?

Als ik het zo lees gaat het eigenlijk niet zozeer om meer uitdaging op school, maar om de aansluiting met andere kinderen en met jullie. De vraag is dan wat de oorzaak daarvan is. Het kan zijn dat ze hb is en daardoor weinig aansluiting heeft en daardoor weinig zelfvertrouwen heeft. Het kan zijn dat ze hechtingsproblemen heeft en daardoor weinig vertrouwen heeft in zichzelf en in anderen en daardoor weinig aansluiting heeft. Misschien is het niet een of/of, maar kun je die paden naast elkaar bewandelen om te kijken wat je dochter daaraan kan hebben.

Ik zou ook eens op zoek gaan naar peers, een hb-clubje oid. Wellicht dat ze zich tussen peers beter voelt._________________
2 dochters: 2010 en 2013
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Wat is wijsheid......
BerichtGeplaatst: 05 mei 2019, 10:07 
Volwassene

Geregistreerd: 20 jan 2017, 17:19
Berichten: 107
Ik zou denk ik ook op zoek gaan naar een goede heb tester. Onze dochter heb ik recentelijk opnieuw laten testen (wel omdat school daar om vroeg). Dit was een mevrouw die heel veel ervaring had met hooggevoelige en hoogbegaafde kindjes. Hier liet ze wel zien wat ze in haar mars heeft. Ze heeft ook een uitgebreid verslag geschreven. Dit is heel handig voor de communicatie met school.
Is het een idee om vooraf met je dochter te bespreken waarom ze die test doet en wat het belang is? Voor sommige kinderen is dit niet handig omdat het extra druk op de schouders geeft. Bij mijn dochter heb ik het wel gedaan. Juist om niet het risico te lopen dat ze niet haar best doet omdat ze het nut er niet van in ziet._________________
Zoon (2008) 1GYM
Dochter (2010) groep 6
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 1 van 1 [ 16 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: