Het is nu 12 aug 2020, 12:09
 Pagina 1 van 1 [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Voltijd HB onderwijs of niet? En ervaringen met HB scholen?
BerichtGeplaatst: 28 feb 2019, 14:27 
Volwassene

Geregistreerd: 10 jul 2018, 10:29
Berichten: 5
Onze dochter is dit jaar versneld gestart in groep 3. Bij aanvang van het schooljaar was ze nog net 4, inmiddels 5,5. Ze is onlangs getest met de Rakit-2 en had een TIQ van 138 op de test, maar waarschijnlijk valt dit hoger uit aangezien ze aan het eind van de dag erg moe was en daardoor relatief laag scoorde op subtests waar een hoge score verwacht was.

Nu gaan we dus in gesprek met de orthopedagoog en school over hoe verder. Stappen we over naar voltijd HB onderwijs, of blijven we op de huidige school (een montessorischool met 2 leerjaren per klas)? Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van andere ouders die gekozen hebben voor de overstap, maar ook naar ouders die gekozen hebben om op het regulier onderwijs te blijven.

Daarnaast zijn wij benieuwd naar ervaringen met HB scholen in de omgeving Utrecht/Amsterdam/Gooi in brede zin. In het bijzonder de OBB in Blaricum, aangezien die het dichtstbij is, maar verhuizen is desnoods ook een optie voor ons.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Voltijd HB onderwijs of niet? En ervaringen met HB scholen?
BerichtGeplaatst: 28 feb 2019, 14:42 
Volwassene

Geregistreerd: 29 okt 2012, 10:23
Berichten: 823
Ga gewoon eens kijken op die scholen en een praatje maken over het hoe en wat. De ene hb-school is niet de andere.

Ik woon niet bij je in de buurt, maar de hb-school bij ons neemt geen kinderen aan die getest zijn met de Rakit. Ik zou sowieso vragen of ze de Rakit accepteren als test.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Voltijd HB onderwijs of niet? En ervaringen met HB scholen?
BerichtGeplaatst: 28 feb 2019, 15:43 
Volwassene

Geregistreerd: 19 mei 2012, 07:08
Berichten: 1352
Onze zoon scoorde 145+ op de RAKIT en is het type creatieve uitdagende leerling. Inmiddels zijn we 2 jaar na de test en zit hij nog steeds op zijn reguliere basisschool. Wat maakt dat het werkt: ons menneke heeft altijd aansluiting gehad met vriendjes in de klas / bij de Bso. Match op intelligentie maar ook op creativiteit en fantasie.

School wilde echt investeren en mee leren om kinderen die HB zijn ook “aan” te zetten en tot leren te laten komen. Zo zijn er arrangementen en advies aangevraagd via het samenwerkingsverband. Sowieso is insteek van de school erg op individu gericht: wat heeft dit kind nodig on tot leren te komen. Plezier in leren en eigen regie van de kinderen vinden ze belangrijk. Was nog niet helemaal uitgewerkt maar intentie was goed. En we zien de school daar ook stappen in maken.
Deze punten hebben we bij het bespreken van de test ook goed besproken. Past wat geadviseerd wordt bij de ontwikkeling die jullie als school toch al willen. Zijn jullie bereid om als het lastig wordt hulp in te schakelen, wat hebben jullie van ons als ouders nodig. Hoe kunnen wij helpen. Ik doe bijv een plusklasje op vrijdag voor hem en twee andere leerlingen. En wij hebben geaccepteerd dat het nooit het beste zal zijn (als in dat we alles krijgen wat we willen) maar wel dat het goed genoeg kan zijn. Die wederzijdse commitment hebben we (ouders met school en HB specialist) ook wel eens geëvalueerd als het lastig werd: willen we dit nog. Bieden we hem goed genoeg onderwijs? Is het nog haalbaar. En dat was steeds zo.

We zijn ook wel bij HB scholen geweest. Maar we voelden ons daar niet thuis. Ons menneke is niet meegeweest. Maar de sfeer en/of didactisch uitgangspunt leek ons niet passend.

Succes
Anne72_________________
Mama van meiske (mrt 06 klas 2 gymnasium) en menneke (aug 08, groep 8)
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Voltijd HB onderwijs of niet? En ervaringen met HB scholen?
BerichtGeplaatst: 28 feb 2019, 17:58 
Volwassene

Geregistreerd: 20 jul 2012, 11:13
Berichten: 1114
Je hebt een pb._________________
Zoon J 2008, 2020-2021 2 VWO+
Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
 Berichttitel: Re: Voltijd HB onderwijs of niet? En ervaringen met HB scholen?
BerichtGeplaatst: 04 maart 2019, 15:25 
Volwassene

Geregistreerd: 10 jul 2018, 10:29
Berichten: 5
Bedankt voor jullie reacties! Komende vrijdag hebben we een gesprek met school en de orthopedagoog van het samenwerkingsverband. Ik ben erg benieuwd wat ze gaan zeggen.

M.b.t. de Rakit, aangezien ze pas 5 is is dit de meest passende test. De WISC is pas vanaf 6 jaar en de WPPSI is niet echt geschikt voor hoogbegaafde 5-jarigen aangezien er dan te snel een plafondeffect is.


Offline
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 1 van 1 [ 5 berichten ] 


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  

cron